DruštvoVesti

POČELA OBUKA RADNIKA ITALIJANSKOJ KOMPANIJI AUNDE U LESKOVCU

Kompanija Aunde je započela obuku prvih radnika, njih pedeset, a danas je tim povodom pogon bivše Sintetike gde je poslovao turski Džinsi posetio gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
Gradonačelnik je podsetio u svom obraćanju na ugovor o zakupu italijanskog Aundea za objekat Sintetike i dodao da je obuka zaposlenih je, kao što što je i najavljeno započela 1. avgusta. Na 40 mašina iz Nemapčke pojedinačne vrednosti oko 4 hiljade evra obučava se isto toliko zaposlenih.
,, Imajući u vidu da su potrebe kompanije mnogo veće, a i da su se obavezali ugovorom, do 1. septembra oni planiraju zaposlenje minimalno 300 radnika” istakao je gradonačelnik.

,, Obećali smo da ćemo krenuti odmah nakon potpisivanja i ispunili smo to obećanje. Imamo mnogo projekata, zato moramo da rastemo, da zapošljavamo. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem sve nezaposlene i ljude iz firme koja je ovde poslovala da postanu deo naše porodice” poručio je generalni direktor Aundea Anino de Venecia.
izjava 07.57 una 09.09 posao
Anino de Venecia, generalni direktor Aundea
Kompanija Aunde je pozitivno odgovorila na inicijativu gradonačelnika Leskovca da se zaposle sve žene na trudničkom i porodiljskom odsustvu iz Džinsija.
Gradonačelnik Cvetanović se osvrnuo i na dugovanja turskog Džinsija koji je poslovao u prostoru Sintetike i jučerašnji razgovor sa Jasinom Denizom koji je rukovodio fabrikom.

Dugovanja koja su ostala iza Džđinsija su višemilionsa, kako prema radnicima, tako i prema gradu Leskovcu i komunalnim obavezama.
izjava 13.24 zakupnina 14.09 energiju
Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca
Novozaposlene radnike u Aundeu obučavaju već iskusni instruktori iz Jagodine , tako da nemaju obavezu putovanja radi obuke na novim mašinama.