DruštvoVesti

POČELA PROLEĆNA SADNJA U LESKOVCU

U Leskovcu je počela akcija prolećnog uređenja zelenih javnih površina sadnjom lišćarskih i četinarskih stabala i dekorativnog šiblja.
Sadnja se vrši na osnovu ugovora o nabavci dendromaterijala za 2021.god. sa rasadnikom „Žića“ iz Velikog Šiljegovca. Vrednost ugovora je 2.5 miliona dinara. Sadnja se odvija u 2 faze: prolećna, u vrednosti oko 800 hiljada dinara i jesenja sadnja u vrednosti 1,7 milon dinara.
,,Za sadnju cvetnog materijala lokalna samouprava izdvaja sve više sredstava, tako je za ovu godinu predviđeno još 2,5 miliona dinara za ove namene, što ukupno, sa dendro materijalom, 5 miliona dinara,“ kazala je član kabineta gradonačelnika Leskovca Anđela Krstić.
Prolećnom sadnjom biće obuhvaćeno Radničko naselje, Bulevar Nikole Pašića, centralni park, kej, Bulevar oslobođenja, ulica Koste Stamenkovića, ulica Južnomoravskih brigada, Veselina Masleše, i park u ulici Kralja Petra Prvog.
Grad Leskovac je do sada kako je istaknuto ovom prilikom očistio oko 500 divljih deponija u cillju uređenja životne sredine i uklonjeno je 5.500 tona otpada.