KulturaVesti

OTVORENA IZLOŽBA ,,NAJBOLJE OD NAS“

Fotografska sekcija Udruženja likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije predstavila je prvi put u Leskovcu tradicionalnom godišnjom izložbom pod nazivom ,,Najbolje od nas” koja je sinoć otvorena u Galeriji Leskovačkog kulturnog centra.

Na izložbi „Najbolje od nas“ zastupljeno je više od 50 renomiranih autora sa preko 100 radova. Fotografi ULUPUDS-a istrajali su u očuvanju umetničke scene Srbije uprkos pandemiji koronavirusa. Redovna smotra ULUPUDS-a, koja je prethodno predstavljena u Beogradu i pretpremijerno u Kovinu.

Izložbu koja za temu jedino nema Covid 19 je otvorio Mario Leone Bralić, predsednik fotografske sekcije ULUPUDS-a koji je naglasio da u našem gradu postoji odlično organizovana sekcija fotografa amatera koji imaju zadovoljstvo da rade kad, koliko i ono što hoće.

U skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, izložba je otvorena pred ograničenim brojem publike uz primenu svih mera zaštite, a otvaranje se moglo pratiti i onlajn na Fejsbuk stranici Leskovačkog kulturnog centra.
Izložba „Najbolje od nas“ biće pred leskovačkom publikom do 12. maja. Potom će gostovati i desetak gradova naše zemlje i regiona.