DruštvoVesti

POČELI RADOVI NA UREĐENJU ŠAINOVAČKOG, RUDARSKOG I RASTERETNOG KANALA

Radovi na uređenju i sanaciji Šainovačkog, Rudarskog i rasteretnog kanala od Šainovca do magistralnog puta, počeli su 17. avgusta. Ova investicija vredna 30 miliona dinara obuhvata radove u dužini od 10,3 kilometra koji će biti završeni u roku od 60 dana.

Ovaj zahtevan projekat pokrenut je kako bi stanovnici vučjanskog kraja bili sigurni tokom vremenskih nepogoda i obilnih padavina, rečeno je danas na konferenciji za novinare. Ovom prilikom objašnjeno je i da se radi o vodotoku drugog reda koji godinama unazad plavi oranice i domaćinstva u okolnim mestima, zbog čega su uređenje i sanacija Šainovačkog, Rudarskog i rasteretnog kanala postali prioritet u okviru Operativnog plana odbrane od poplava za tekuću godinu.

Kada je ovaj deo teritorije grada početkom godine bio pogođej poplavama, nadležne institucije preduzele su niz mera i tom prilikom posetile poplavljena domaćinstva, kako bi utvrdile visinu štete. U zavisnosti od toga, kasnije je isplaćena pomoć u iznosu od stotinu 20 hiljada dinara,  dve stotine ili tri stotine hiljada dinara.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović govorio je danas i o radovima sprovedenim na Tulovskoj reci.

Na konferenciji za novinare, predstavljen je i izvođač radova, firma HSV iz Vlasotinca, sa kojom je lokalna samouprava grada Leskovca ostvarila kvalitetnu i korektnu saradnju.

Za životnu sredinu i bezbednost stanovništva od velikog značaja je i projekat u okviru kojeg se izvode radovi na čišćenju predbrana na vodosistemu Barje i za šta je izdvojeno 17.5 miliona dinara, zaključio je gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović.