DruštvoVesti

POČELO PAKOVANJE PAKETA ZA PENZIONERE I SOCIJALNO UGROŽENE

U plavom paviljonu je u toku pakovanje preko 28 hiljada paketa za sve penzionere sa teritorije grada Leskovca. Upošljenike lokalne samouprave koji dobrovoljno pakuju pakete pomoći penzionerima obišao je predsednik Privremenog organa grada Leskovca Goran Cvetanović u društvu ministra Tomislava Momirovića.
Pored svih penzionera sa teritorije grada Leskovca, 28.250 paketa će biti podeljeno je socijalno ugroženim građanima sa evidencije Centra za socijalni rad.
,,Ovo je zaista impresivna akcija, prijatno sam se iznenadio kada sam video direktore javnih preduzeća da pakuju, rade, kako bi svojim sugrađanima omogućili neke namirnice koje su važne za svako domaćinstvo. Kao što je gradonačelnik rekao, tu je i pasulj i pirinač, tu su namirnice koje svako domaćinstvo koristi” istakao je ministar Tomislav Momirović.

Pre 3 godine u vreme epidemije korona virusa, počelo se sa pakovanjem paketa za najstarije sugrađane i tada je obećano da će se nastaviti sa tom praksom i ubuduće.
Do sada je podeljeno preko 110.000 paketa našim sugrađanima i iz budžeta grada je oko 100 miliona dinara za ove tri godine uloženo u ovu svrhu.