KulturaVesti

POČEO FESTIVAL SCENSKIH MINIJATURA

Festival scenskih minijatura koji se ove godine održava  od 25. do 27. novembra sinoć je otvoren na sajtu LKC kao organizatora ove kulturni manifestacije. Zbog aktuelne epidemiološke situacije sedmo izdanje festivala biće održano u onlajn formatu.

U takmičarskom programu su u ova tri dana 43 minijature Srbije i regiona, iz Beograda, Obrenovca, Zrenjanina, Subotice, Bele Palanke, Velike Plane, Prnjavora, Lozovika, Čačka, Požarevca, Brestovca i Leskovca.

U okviru pratećeg programa na sajtu festivala biće emitovane radionice scenskog pokreta, muzička „Telo kao instrument“ i književna „Kako postati pisac“.

Radionice vode Miodrag Krčmarik, glumac i profesor na Fakultetu umetnosti u Kosovskoj Mitrovici, Anđela Janković, master muzički izvođač i Bojana Milošević, teoretičar umetnosti,  kao i Stefan Tićmi, pisac za decu. On je i otvorio ovaj festival.

O nagradama će odlučivati žiri u sastavu: Stefan Tićmi, pisac, Nikola Šćepanović, glumac i Bojana Milošević, teoretičar umetnosti. 

Organizator festivala je Leskovački kulturni centar, a pokrovitelji Ministarstvo kulture i informisanja i lokalna samouprava.

Festival scenskih minijatura može se pratiti na sajtu www.lkczadecu.rs.