DruštvoVesti

PODELJENE PONOSNE KARTICE TRI PLUS

618 porodica sa teritorije grada Leskovca sa troje i više dece ostvarilo je pravo na ponosnu karticu Tri plus, a oko tri stotine je i dobilo danas u Narodnom pozorištu. Ostali će svoje kartice sa pravom na pogodnostii popuste dobiti u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave.
Grad Leskovac je kao odgovorna lokalna samouprava prepoznao značaj pristupanja i obezbeđivanja ovog posebnog vida podrške porodicama sa troje i više dece sa teritorije grada Leskovca koje je Udruženje „Pokret za decu tri plus“ predložilo je lokalnim samoupravama kroz članstvo zbog brojnih pogodnosti i time poboljšawa materijalnog statusa porodicama koje imaju troje i više dece.
Upravo zato je danas upriličeno svečano uručenje ponosnih kartica ,,Cena minus za tri plus“ Udruženja „Pokret za decu tri plus“.
„Ukupno 618 porodica ostvarivaće uštedu kod 111 privednih subjekata, 6 sportskih klubova, kao i kod 3 ustanova kulture i pritom, sigurno nećemo stati tu. Detaljniji spisak možete pronaći na zvaničnom sajtu Pokreta za decu Tri plus u odeljku – Ponosna kartica/grad Leskovac” poručio je gradonačelnik Goran Cvetanović.
Ponosnom karticom roditelji će ostvarivati finansijsku olakšicu pri kupovini robe ili pružanja usluga, čime će se poboljšati uslovi za zadovoljenje potreba i unaprediti materijalni položaj porodica.
Naše sugrađanke smatraju da im je trebalo ovako nešto.

„Naša ideja je da pribudimo svest kod svih građana Srbije, da ukoliko ne bude porast porodica sa troje i više dece, a videli ste da je taj broj šest puta veći od onoga koji je sada potreban da bi nas u budućnosti bilo isto. Kao generacija imamo obavezu da zemlju svojim potomcima predamo kako smo je nasledili od naših predaka.
To zavisi samo od nas, zato treba da bidemo složni i jedinstveni da bismo u tome uspeli”, kazao je predsednik pokreta za decu Tri plus Vladica Gavrilović, i sam otac troje dece.
Tatjana Gavrilovć se kao majka troje dece prva prijavila i danas dobila ponosnu karticu Tri plus.
Ideja je da kroz ovaj projekat pokaže koliko je za budućnost Srbije važno da imamo porodice sa troje i više dece, a Grad Leskovac prepoznao je značaj ovog projekta uz sve benefite koje on sa sobom nosi za višečlane porodice i uključio se u borbu za privilegije koje one zaslužuju u savremenom društvu.