KulturaVesti

PODELJENI UGOVORI ZA PROJEKTE IZ OBLASTI KULTURE

U skupštinskoj sali grada Leskovca podeljeni su ugovori o sufinansiranju projekata iz oblasti kulture za šta je iz budžeta grada opredljeno 12 miliona dinara.
„Na konkurs su prijavljena 64 projekta a stručna komisija je odobrila njih 46, za koje će iz budžeta grada biti islaćeno 12 miliona dinara, 2 miliona više nego prošle godine. Kao što vidite svake godine se trudimo da sredstva budu veća za sve oblasti koje imaju društveni znača, kazao je gradonačelnik Leskovca u svom obraćanju naglašavajući da grad Leskovac odvaja 9 odsto budžeta za ovu oblast.
U ime onih čiji su projekti odobreni zahvalila se direktorka MŠ Stanislav Binički Biljana Miljković.
Gradonačelnik je istako da će novac već sutra biti na računima onih čiji su projekti odobreni i to 60 odsto sredstava, dok će kasnije uslediti ostatak od 40 procenata.
,,Siguran sam da će odobreni projekti doprineti unapređenju raznolikosti kulturnih izraza i svojim kvalitetom doprineti razvoju kulture u našem gradu. Komisija je vodila računa o umetničkim kapacitetima, uticaju na promociju grada, na doprinos razvoju kulturnog stvaralaštva, ostvarenju javnog interesa, održivosti projekata, usklađenosti sa programskim prioritretima konkursa i sa potrebama ciljnih grupa,“ zaključio je gradonačelnik ovom prilikom.