DruštvoVesti

LESKOVAC I KRIVA PALANKA RADE NA „POVEZIVANjU BISERA“

U Leskovcu je danas boravila delegacija makedonskog grada Kriva Palanka sa kojim lokalna samouprava preko Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga sprovodi projekat „Povezivanje bisera’’.
Gradonačelnik Leskovca dr sci. med. Goran Cvetanović je održao radni sastanak sa gradonačelnikom Krive Palanke Borjančom Micevskim i njegovim saradnicima. Na sastanku se govorilo o pojedinostima i osnovnim ciljevima ovog važnog projekta koji se fokusira na popularizaciju kulturnih i prirodnih resursa za zajednički razvoj održivih turističkih proizvoda i destinacija, te podsticanje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta i vidljivosti regionalnih prekograničnih turističkih ponuda kapitalizacijom i boljim korišćenjem prirodnog, kulturnog i istorijskog nasleđa.
Što se konkretno grada Leskovca tiče, u okviru projekta „Povezivanje bisera“, na lokalitetu kanjona Vučjanka biće sprovedeni radovi na turističkoj infrastrukturi u vidu uređenja prostora, staze i platoa, postavljanja urbane opreme za rekreaciju i zabavu – klupe, penjalice, ljuljaške, postavljanja solarne rasvete, vidikovaca i informativnih tabli. Takođe duž kanjona Vučjake biće trasirane, uređene i obeležene pešačke staze u dužini od 2,5 km.
U toku je priprema dokumentacije za raspisivanje javne nabavke, a plan je da se sa izvođenjem radova krene sledeće godine tokom prolećnih meseci.