PODELJENO 40 GRANTOVA ZA MIKRO I MALE BIZNISE

U skupštinskoj sali grada održana je podela ugovora o donaciji 40 grantova za mikro i male biznise u opremi prosečne vrednosti 2400 evra koji se dodeljuju u okviru programa socio-ekonomskog osnaživanja finansiranog od strane nemačke vlade i sufinansiranog od strane grada Leskovca, sve u okviru projekta organizacije HELP.
Ukupna vrednost ovog projekta iznosi 96 hiljada evra, od kojih je učešće grada Leskovca 33 hiljade i 600 evra. Ovo je deveti projekat organizacije HELP koji se sprovodi na teritoriji grada Leskovca. Kroz prethodnih osam projekata, sumom od 1.137.230 evra, ukupno je podržano 336 korisnika, sa stepenom održivosti od 80%.
Grantove u opremi, prosečne vrednosti 2.400 evra, danas je dobilo 40 mikro i malih bizniza, 13 žena i 27 muškaraca za obavljanje 15 uslužnih i 23 zanatskih delatnosti na području grada Leskovca. Od ukupnog broja 12 podržanih malih biznisa je u obavezi da zaposli jednog novog radnika.
Na prilici da rade i zarade za svoje porodice zahvalili su se Milan Petković i Brankica Đođević, dobitnici grantova.
Program finasira Vlada Nemačke u okviru programa ”Podrška socio-ekonomskoj stabilnosti u regionu zapadnog Balkana” koji realizuje organizacija ”Help”u saradnji sa gradom Leskovcem