Politika

PODRŠKA GR.O SNS PREDSEDNIKU VUČIĆU

U vreme kada predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić poziva na najširi konsenzus i jedinstvo naroda kako bi se država oduprla međunarodnim pritiscima po pitanju Kosova i Metohije, šačica ljudi ide po Srbiji pozivajući na proteste, u nameri da destabilizacijom i raspirivanjem podela prikuplja jeftine političke poene, poručuje se u saopštenju za javnost predsednika Gradskog odbora SNS u Leskovcu i gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

Podsećamo vrle „rodoljube“, među kojima ima i onih koji zarad lične koristi lako presvlače političke dresove ili čak zastupaju interese albanskih kriminalnih struktura, da je politika predsednika Vučića jasno i nedvosmisleno eksplicirana njegovim rečima: „Položio sam zakletvu na Ustav Srbije i Miroslavljevo jevanđelje. Ja da budem onaj koji će potpisivati nezavisnost Kosova – neću biti nikada“. Priče o nekakvoj kapitulaciji i izdaji nacionalnih interesa, koje proklamuju pripadnici kvazipatriotskih struja na srpskoj političkoj sceni, potpuno su deplasirane, zlonamerne i kose se sa potrebom za čuvanjem mira i stabilnosti u vremenu koje je za naš narod vrlo izazovno.

Političke opcije koje svom narodu žele dobro i koje ne stavljaju svoj partijski interes i borbu za cenzus i fotelje iznad interesa sopstvenog naroda, u ovakvim trenucima, kada se srpski narod suočava sa ogromnim pritiscima i mora da vodi mudru spoljnu i unutrašnju politiku, treba da istupaju kao brana nacionalnih interesa, a ne kao dodatni faktor unutrašnjih pritisaka i destabilizacije. Time što postupaju potpuno u suprotnosti sa odgovornom državotvornom politikom, pripadnici tzv. „cenzus koalicije“, samo dokazuju da im je lični interes glavna vodilja u političkom delovanju. To su i dokazali na posebnim sednicama republičkog parlamenta o Kosovu i Metohiji, kada su propustili priliku da konstruktivnim predlozima i sugestijama daju doprinos rešavanju gorućeg nacionalnog pitanja, izabravši da incidentima i nasrtajem na predsednika države privuku pažnju na sebe.
Srećom, narod vidi i zna kome može da veruje, i to je i pokazao velikom podrškom Srpskoj naprednoj stranci, a pogotovo predsedniku Vučiću na poslednjim izborima, dajući mu apsolutni legitimet da zastupa njegove interese. Nije na odmet pomenuti da to uviđaju čak i članovi nazovipatriotskih partija, pa im se odbori osipaju, a članstvo prelazi u Srpsku naprednu stranku, jer u njoj vidi garant za politiku mira i stabilnosti, a u predsedniku Vučiću pravog i istinskog borca za čuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Republike Srbije.
Kao što je predsednik Vučić istakao kada je govorio o formiranju Narodnog pokreta za državu, za nas je važno da angažujemo sve pametne ljude, sve one koji su za normalnu, pristojnu Srbiju, sve one koji žele razvoj i napredak Srbije, da se ujedinimo svi, da sačuvamo našu decu za budućnost. To je politka mira i ujedinjenja iza koje ponosno stojimo i od koje neće odustajati.
Predsednik GrO SNS Leskovac i član Predsedništva SNS Goran Cvetanović