DruštvoVesti

POJAČANA INSPEKCIJSKA KONTROLA

Na osnovu dopisa iz Kriznog štaba koji je stigao u kabinet načelnika Jablaničkog upravnog okruga, juče je održan sastanak sa svim inspekcijama, kako republičkih tako i lokalnih i pravljen je plan za dalju kontrolu primene protivepidemijskih mera, poručuje se u saopštenju za javnost kabineta načelnika Jablaničkog upravnog okruga.

U ovaj nadzor uključene su republičke inspekcije ( sanitarna, inspekija rada, tržišna, veterinarska, turistička, saobraćajna, poljoprivredna), republička poreska inspekcija kao i inspekcije lokalnih samouprava sa teritorija Jablaničkog okruga i komunalna milicija Grada Leskovca. Koordinisani inspekcijski nadzor usmeriće se ka ugostiteljskim objektima, objektima za organizovanje svadbi i dr.privatnih proslava, javni prevoz, objekata za organizovanje sportskih i rekreativnih događaja, kao i tržni centri i trgovinski lanci.

Pored redovnih kontrola i planova koje imaju od svojih ministarstava, republički inspektori će akcenat baciti na protivepidemisjke mere. O izvršenim nadzorima redovno će se izveštavati Radna grupa za suzbijanje širenja virusa Kovid – 19  koja je u sastavu republičkog Kriznog štaba.