POLAZNICE LETNJE AKADEMIJE MUZIKE „STRINGS“ ZADOVOLJNE ORGANIZACIJOM FESTIVALA

U okviru 10. jubilarnog Međunarodnog festivala „Strings“, sinoć je održan završni koncert polaznika letnje akademije muzike, na kojem su se predstavili mladi muzički talenti.

Marija Bajnar iz Novog Sada, violinistkinja Milica Jovanović iz Beograda, Ksenija Stojković i Đurđija Savić uzele su učešće u okviru završnog koncerta polaznika letnje akademije muzike “Strings”, koji je održan prethodne večeri.

Pohvalivši veoma dobru organizaciju festivala, polaznice su, pored toga, istakle i značaj upoznavanja i saradnje sa brojnim poznatim imenima u svetu klasične muzike.

Milici Jovanović, violinistkinji iz Beograda, od posebnog značaja je bila ova prilika, zahvaljujući kojoj je upoznala uglednog ukrajinskog violinistu, Valerija Sokolova.

Među polaznicima bilo je i onih, kojima je ovo prvo učešće na Međunarodnom festivalu i letnjoj akademiji muzike “Strings”.

U završnici ovogodišnjeg festivala, večeras, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, u Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju, nastupiće jedan od najboljih vokala na prostoru bivše Jugoslavije, Amira Medunjanin.