U LESKOVCU DANAS OTVOREN MEĐUNARODNI TURNIR U RUKOMETU NA PESKU

Na otvorenim terenima Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“, otvoren je danas dvodnevni turnir u rukometu na pesku, koji se održava u okviru projekta „Igram za pobedu“. Ovu sportsku aktivnost organizovala je Kancelarija za mlade grada Leskovca u saradnji sa lokalnom samoupravom i Rukometnim savezom Srbije.

Posle dvogodišnje pauze, usled pandemije virusa korona, na otvorenim terenima Sportsko – rekreativnog centra „Dubočica“, ponovo je zaigran rukomet na pesku.

Ovogodišnji turnir, koji se organizuje po četvrti put, ove godine dobio je međunarodni karakter, s obzirom na to da pored ekipa iz Srbije, učestvuju i ekipe iz regiona, njih 9, kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji.

Rukomet na pesku, je u poslednjih nekoliko godina dobio na značaju i popularnosti, a predloženo je i da postane jedan od olimpijskih sportova.

Prema rečima Andrije Atanaskovića, uspešnog leskovačkog rukometaša “Dubočice 54”, ali I predstavnika grada Leskovca, dvodnevni turnir se sprovodi u okviru projekta „Igram za pobedu“, čiji je cilj podsticanje zdravih stilova života. 

Pored Rukometnog saveza Srbije i Kancelarije za mlade, u organizaciji turnira učestvuje i lokalna samouprava.

U odnosu na isti sportski događaj, koji je poslednji put održan 2019. godine, nagradni fond ovogodišnjeg turnira u rukometu na pesku je uvećan i sada iznosi 120 hiljada dinara.