DruštvoVesti

POSETA DELEGACIJE ŠVAJCARSKE AGENCIJE LEBANU

Opština Lebane bila je domaćin delegaciji Švajcarske agencije za razvoj ispred koje je direktor, Ričard Kohli.
Tom prilikom održan sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave Lebane, kao i predstavnicima iz Bojnika i Medveđe. Sastanku su prisustvovali i Violeta Milošević i Miroslav Bogdanović ispred udruženja „Feniks“.
Cilj posete je upoznavanje sa rezultatima projekta koji su sprovodile tri opštine Lebane, Medveđa i Bojnik, a finansirala Švajcarska vlada.
Takođe su obišli i objekat za boravak dece sa smetnjama u razvoju „Sunce“ na kome će se vršiti rekonstrukcija, a izrada projektno-tehničke dokumentacija je u finalnoj fazi.
Predsednik opštine Lebane, Ivan Bogdanović, sa svojim saradnicima, obišao je asfaltiranje ulice u mahali Kmetovci, u MZ Šumane.
„Danas je u mahali Kmetovci počelo asfaltiranje u dužini od 700 metara, što je sa prethodnim radovima ukupno 2,2 km asfalta u MZ Šumane. Ova mahala, kao i samo selo su naseljeni i ima dosta male dece, zato se trećina radova na teritoriji opštine Lebane odvija baš ovde“ rekao je predsednik Bogdanović.
Vrednost radova u MZ Šumane je oko 22 miliona dinara, a u ovom trenutku odvijaju se pripremni radovi za asfaltiranje u Zmajevoj ulici u Lebanu, zatim slede još dve ulice u Lebanu, ulica u Šilovu i Novom Selu.
Odbornik iz MZ Šumane, rekao je da su ove dve mahale naseljene i da se meštani ne iseljavaju. „Šumane je jedno od većih sela na teritoriji opštine Lebane koje je i dalje živo, ima puno dece i meštani se uglavnom bave voćarstvom, lokalna samouprava nam je sad obezbedila i asfalt i stanovnici ne planiraju da odlaze odavde“.