PrivredaVesti

POSETA DRĆEVCU

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i predsednik Skupštine grada Aleksandar Đurović danas su posetili imanje Nebojše Đorđevića u Drćevcu koji se već sedam godina uspešno bavi voćarstvom, i to proizvodnjom kajsije, šljive i višnje.
Na 16 hektara zemlje tokom čitave godine ovaj uspešan poljoprivrednik vodi računa o svakom segmentu uzgoja kako bi zadovoljio kriterijume zahtevnog tržišta i opravdao reputaciju leskovačkih poljoprivrednih proizvoda. Ova porodica poseduje kompletnu mehanizaciju, tri traktora, četiri hektara na kojima je zasađena šljiva se navodnjava preko sistema kap po kap. Voće visokog kvaliteta koje se u Drćevcu gaji porodica Đorđević plasira u lokalnim hladnjačama.
Babička gora, dvadesetak kilometara udaljena od grada Leskovca, važi za jedan od najlepših predela juga Srbije sa brojnim krajolicima i prirodnim lepotama. Smešteno u podnožju Babičke gore, u neposrednoj blizini Jašunjskih manastira, selo Drćevac naseljava oko 300 ljudi koji se uglavnom bave poljoprivredom, a karakteriše ih sloga, zajedništvo i preduzimljivost.POSE