POSETA POMOĆNICE MINISTRA ZA BRIGU O PORODICI I DEMOGRAFIJU LEBANU

Pomoćnica ministra u Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju Aleksandra Čamagić izjavila je danas tokom radne posete opštini Lebane da je država, osnivanjem posebnog ministarstva, pokazala čvrstu nameru da se suoči sa problemom demografske slike cele Srbije.

U Srbiji je, prošle godine, prvi put rođeno manje od 62.000 beba, a umrlo je 115.000 ljudi, što je 55.000 manje stanovnika.
,,Naš zadatak je da obiđemo sve lokalne samuprave, jer je bitno da mere populacione politike, uveže sve specifičnost lokalne samouprave,“ kazala je Aleksandra Čamagić nakon sastanka sa rukovodstvom opštine Lebane na čelu sa predsednikomove lokalne samouprave Ivanom Bogdanovićem.

Podrška porodici, ne mora uvek biti finansijska, jer briga o ovoj osnovnoj životnoj ćeliji podjednako podrzumeva i stvaranje ambijenta za njeno osnivanje,zapošljavanje mladih, pa je tako pomoć porodici i otvaranje novih radnih mesta, obnavnjanje vrtića i škola, briga o starima. Opština Lebane mnogo radi na boljem porodičnom ambijentu.

Porodici potrebna podrška svih institucija, posebneo u vreme pandemije, kada je dodatno izložena teretu očuvanja zdravlja, kako mentalnog tako i fizičkog.