DruštvoVesti

POSETA ŠKOLI ZA MEĐUNARODNI DAN DECE

Povodom Međuanrodnog dana dece gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima je obišao Osnovnu školu,, Josif Kostić“ koja je u poptunosti renovirana, a znatna sredstva su uložena i u informatički kabinet i opremu za fiskulturnu salu.
Ova obrazovna ustanova je naime od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dobila 21 kompjuter čime je opremljen informatički kabinet dok je nameštaj obezbedila lokalna samouprava, a oprema za fiskulturnu salu dobijena jeod Košarkaškog saveza Srbije.
Značaj dobrih uslova za odvijanje nastave istakla je članica Gradskog veća Brankica Stamenković. Ovaj dan je po njenim rečima ranijih godina obeležavan plesom predškolaca što je pandemija korona virusa promenila.
Direktor OŠ ,,Josif Kostić“ Milan Tončić je istakao značaj dva kapitalna projekta koji su oplemenili prostor i poboljšali rad jedne od najlepših škola na jugu Srbije.
Direktor Tončić je kazao da je vrednost sportske donacije 320 hiljada dinara, a kada je reč o opremi za kabinet za za informatiku donacija Ministarstva vredna je preko 600 hiljada dinara.
Grad uvek raditi sve za dobrobit dece, poručeno je ovom prilikom.