DruštvoVesti

POSTHUMNO ODLIKOVANJE DOKTORKI DUŠANKI DUDI ŽIVKOVIĆ

Predsednik Srbije  Aleksandar Vučić uručio je danas odlikovanja lekarima.  Posthumno su odlikovani načelnica Infektivnog odeljenja u Opštoj bolnici Leskovac Dušanka Živković i pisac i pesnik Dobrica Erić, a njihova odlikovanja primili su članovi porodica, za doktorku Dudu ćerka Ivana Veljić.

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je da je dobitnicma zajedničko to što su svi oni “zadužili Srbiju”.

Dušanku Dudu Živković predsednik Vučić je odlikovao posthumno ukazom predsednika Republike od 9.novembra za izuzetne zasluge i delo ličnog herojstva u lečenju i zaštiti stanovništva. Ovo odlikovanje čuvajte sa ponosom  kao uspomenu na svoju majku, poručio je predsednik ćerki ove humane žene Ivani Veljić koja je primila odlikovanje.

Zlatnu medalju dobili su zamenik direktora Centra za anesteziologiju i reanimatologiju Kliničkog centra Srbije (KCS) Ivan Palibrk i načelnica na odeljenju za pulmologiju i alergologiju sa imunologijom u KCS Vesna Dopudja Pantić, a posthumno i  naš pesnik Dobrica Erić.

 “Odlikovani su iz različitih ‘grupa’, možda nemaju zajednički imenitelj, ipak im je jedno zajedničko to što su svi zadužili Srbiju, svakoga od nas”, rekao je Vučić.

On je dodao da ova odlikovanja ne deli političar, već država Srbija i da ona pokazuju “zahvalnost države”.