DruštvoVesti

POTPISAN UGOVOR O SUFINANSIRANJE DEČJIH IGRALIŠTA

U Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju potpisani ugovori o sufinansiranju mera populacione politike i podrške porodicama i deci. U ime leskovačke lokalne samouprave i gradonačelnika Gorana Cvetanovića, ugovor je potpisala Sanja Milošević, član Gradskog veća.
Naime, Grad Leskovac je kod Ministarstva za brigu o porodici i demografiju konkurisao s projektom rekonstrukcije dečjih igrališta na teritoriji grada. Ministarstvo je odobrilo iznos od 19.885.440 dinara, dok Grad Leskovac obezbeđuje dodatnih 13.600.000 dinara.
Ugovore sa predstavnicima 52 lokalne samouprave potpisala je ministarska za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić. Ona je istakla da je briga o porodici i deci i borba za bolju demografsku sliku jedan je od prioriteta Vlade Srbije, a osnovni prioritet rada i svih aktivnosti Ministarstva za brigu o porodici i demografiju. Kako je navela, država je izdvojila 400 miliona dinara za mere i aktivnosti lokalnih samouprava koje za cilj imaju podršku porodicama i stvaranje bolje demografske slike u našoj zemlji. Među podržanim projektima nalaze se oni kojima se predviđa adaptacija i opremanje vrtića, izgradnja igrališta za decu, nabavka opreme za očuvanje reproduktivnog zdravlja žena, psihofizička priprema trudnica, sanacija sportskih terena u školama, kupovina sanitetskih vozila koja su specijalizovana za transport novorođenčadi koja zahtevaju zbrinjavanje na odeljenjima neonatologije.