DruštvoVesti

POTPISANI UGOVORI ZA 81 OSOBU ZA LAPZ U LEBANU

81 lice koje je danas u Lebanu u prisustvu ministra državne uprave i lokalne samouprave Aleksandra Martinovića potpisalo ugovore o sprovođenju mera po Lokalnom akcionom planu za zapošljavanje za ovu opštinu biće angažovano kao i prethodnih godina u okviru tri mere: stručna praksa, javni radovi i samozapošljavanje.
Za realizaciju ovih mera obezbeđena sredstva u ukupnom iznosu od 12.5 miliona dinara, od čega je učešće opštine Lebane od 40% a NSZ 60%.
Kako je kazao predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović u prethodne dve godine opština Lebane je iz svog budžeta izdvojila za Lokalni akcioni plan zapošljavanja 23.356.000 dinara, a Nacionalna služba za zapošljavanje 35.034.000 dinara, tako da je na osnovu svih mera i programa ukupno je posao dobilo 404 lica.
,,Ovi podaci govore da je broj nezaposlenih u našoj opštini prepolovljen“ istakao je Bogdanović koji je najavio izgradnju pijace.
Dvadesetšestogodišnji Predrag Mitić iz Pertata koji je strukovni medicinski tehničar i otac trogodišnjeg deteta je istakao koliko mu šansa da ostane u rodnom mestu znači.
Ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović je pohvalio rad rukovodstva opštine Lebane koje ima dobru saradnju sa NSZ i učestvuje u finansiranju svih mera aktivne politike zapošljavanja. ,,S obzirom da će biti angažovana 81 osoba je jedan veoma značajan broj za opštinu Lebane.
Ovaj događaj je dokaz da se borimo za naše građane i to u svim delovima Srbije, posebno u njenim južnim krajevima. Bolji životni standard, nova radna mesta i perspektivna budućnost su prioritet naše Vlade” poručio je ministar Aleksandar Martinović.
U Domu kulture Radan u Lebanu su danas potpisani i uručeni ugovori za javne radove u ukupnom iznosu od 7.212.582,00 dinara, od čega su 64 lica raspoređena u 8 javnih preduzeća, za stručnu praksu u ukupnom iznosu od 4.100.000,00 dinara, gde je 13 lica raspoređeno u 6 javnih preduzeća i kod dva privatna preduzetnika i mere za samozapošljavanje u ukupnom iznosu od 1.200.000,00 dinara za 4 lica.