POZIV MLADIĆIMA I DEVOJKAMA ZA DOBROVOLJNO SLUŽENJE VOJNOG ROKA SA ORUŽJEM

Ministarstvo odbrane Vlade Republike Srbije uputilo je poziv mladićima i devojkama koji su zainteresovani da stanu u stroj Vojske Srbije i dobrovoljno odsluže šestomesečni vojni rok sa oružjem u junskom uputnom roku da se prijave na aktuelni konkurs.

Pravo prijavljivanja imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem.
Pored prilike da prošire znanja, steknu nove veštine i upoznaju se sa savremenim naoružanjem i vojnom opremom, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu u iznosu od oko 38.000 dinara.
Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu eUprave i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecima.
Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.
Sve detaljnije informacije o konkursu i načinu prijavljivanja, zainteresovani mogu da pronađu na sajtu vlade i resornog ministarstva.
Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas polaznike kurseva za podoficire u Centru za obuku i usavršavanje „Narednik Milunka Savić“ u Pančevu. On je tom prilikom poručio da je za Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije važno da, pored tehnike i opreme koja se stalno kupuje radi unapređenja sposobnosti, nikada ne prestanemo da razmišljamo o investiciji u najvažniji resurs naše Vojske, a to su naši ljudi.
Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo da ovi mladi ljudi zaista iskreno žele da se bore za svoje mesto pod suncem u svojoj vojsci i da sa velikim osećajem i patriotizma, ali i pripadnosti našoj vojsci, hoće da nastave karijeru u našoj uniformi.