DruštvoVesti

ZAVRŠENA PRIMOPREDAJA STADIONA DUBOČICA

Na leskovačkom gradskom stadionu Dubočica su svi radovi završeni, ali se za otvaranje čeka odgovarajući momenat, jer je sezona fudbala završena. GFK Dubočica je jedini u ovom delu Srbije ostvario uspeh i postao prvoligaš.
Po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića sada više nije bitno pitanje otvaranja nego pitanje je da taj stadion kad se otvori odmah bude u funkciji, a upravo je krenula letnja pauza sa ligom.
Primopredaja objekta je zavšena, kao i svi radovi.

Govoreći o uspehu GFK Dubočica gradonačelnik je istakao da na mapi Srbije u ovom delu zemlje uopšte nema prvoligaša, što je za ponos gradu.

Podsećanja radi, najveći sportski objekat u ovom delu Srbije, leskovački stadion ima 8.136 mesta, svlačionice, prostorije za sudije i delegate, ulaze za navijače, VIP goste, novinare, salu za konferencije i za prvu pomoć, parking sa 198 mesta, administrativne prostorije i prateće objekte uslužnog karaktera. Visina objekta stadiona je 16,3 metara, visina stubova reflektora 32 metra, dimenzije fudbalskog terena su 105×68 metara, ukupno sa okolinom 121×85 metara. Vrednost radova na ovom kapitalnom sportskom objektu iznosila je oko 2,5 milijarde dinara.