DruštvoVesti

PREDSEDNIK SRBIJE ALEKSANDAR VUČIĆ U OBILASKU STADIONA U LESKOVCU

„Draga deco, sportisti, treneri, roditelji, građani Leskovca, dragi prijatelji, ponosan sam što smo baš ovde, u Jablaničkom okrugu, napravili stadion po uzoru na najbolje evropske.”, poručio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sinoć kada je obišao novoizgrađeni stadion Dubočica u Leskovcu i istakao da su građani Leskovca i narod na jugu Srbije zaslužili ovakav stadion jer vatreno navijaju za Srbiju. On je najavio i mamograf za leskovačku Opštu bolnicu i utakmicu za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u novembru na gradskom stadionu. Reprezentacija Srbije će na leskovačkom stadionu odigrati utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Bugarske, 19. novembra ove godine.
,, Država će pomagati koliko bude mogla, održavaćemo ovaj stadion, ali vas molim da budete uporni, vredni i marljivi, kao i da uložite mnogo napora da biste postigli dobre rezultate, istakao je predsednik Vučić. On je istakao da će u roku od šest meseci biti izabrani najbolji operateri za održavanje ne samo stadiona u Leskovcu, već svih stadiona u zemlji, kao i da je impresioniran izgledom ovog sportskog objekta.
Leskovac za šest godina uspeo da postane jedna od najboljih lokalnih samouprava u Srbiji, sa 11 hiljada manje nezaposlenih, dodao je predsednik Vučić i najavio da će sredinom decembra leskovačka bolnica dobiti dugo čekani mamograf.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik će podržati reprezentaciju Srbije u evpopskim kvaliikacijama u novembru u Leskovcu.

Izgledom leskovačkog stadiona bili su fascinirani i fudbalski veterani koji vode srpski fudbal Dragan Džajić i Dragan Stojković Piksi, kao i fudbaler sa ovih prostora Bratislav Živković.

Uz spektakularni vatromet gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je predsednicima Republike Srbije i Republike Srpske uručio slike čuvenog Zareta za koga je važilo da u poslednjim sekundama menja rezultate utakmica.