PREDSTAVNICE UDRUŽENJA „ŽENE ZA MIR“ U LESKOVCU U PROTEKLIH NEKOLIKO NEDELJA STALNO DOBIJAJU PRETEĆE PORUKE

Predstavnice leskovačkog Udruženja „Žene za mir“,  u protekle tri nedelje, skoro na svakodnevnom nivou, dobijaju preteće poruke, koje, između ostalog, imaju i uvredljiv sadržaj. Na današnjem skupu, koji je održan u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, celokupna Mreža „Žene protiv nasilja“, najoštrije je osudila ovakve postupke.

Ljiljana Nešić, predsednica Udruženja „Žene za mir“, saopštila je javnosti da, skoro svakodnevno, počev od 7. jula, dobija poruke, preteće i uvredljive sadržine. Ona je u početku pomenute poruke, protumačila kao zastrašivanje. Međutim, situacija se vrlo brzo promenila, te one više nisu bile upućene samo njoj, već i njenoj porodici.

Nešićeva je, ovaj slučaj, prijavila nadležnim organima, a postupak će se voditi protiv N.N. počinioca.

Preteće poruke su upućene i Mariji Trajković, takođe, iz leskovačkog Udruženja „Žene za mir“.

Autonomni ženski centar iz Beograda najoštrije je osudio indirektne napade na predstavnice ovog Udruženja u Leskovcu. Vedrana Lacmanović pozvala je nadležne institucije da preduzmu sve neophodne mere, u cilju njihove zaštite.

Na današnjem skupu, koji je održan u prostorijama Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju, napravljen je osvrt i na nedavni događaj koji se zbio u Leskovcu. U pitanju je otvaranje SOS kancelarije za borbu protiv nasilja u porodici, od strane osuđivanog nasilnika Miodraga Stankovića. Ovaj projekat je podržala i lokalna samouprava grada Leskovca, sa 250 hiljada dinara.

Ovom prilikom, prisutnima se obratila i Marina Stefanović-Momčilović, porodična psihoterapeutkinja, čije je ime, kako naglašava, zloupotrebljeno u ovom slučaju. Podsećanja radi, navedeno je da ona čini deo tima, koji je zadužen za funkcionisanje pomenute SOS kancelarije.

Mreža „Žene protiv nasilja“, skrenula je danas pažnju javnosti i na pojavu velikog broja muških udruženja u poslednje vreme, koja se, pre svega, zalažu za povratak tradicionalnog shvatanja rodnih uloga.