PREDSTAVNICI FONDACIJE „DAJANA PAUNOVIĆ“ BORAVILI U LESKOVCU

Predstavnici Fondacije za rodnu ravnopravnost „Dajana Paunović“, prilikom svog boravka u Leskovcu, organizovali su tribinu u Skupštinskoj sali grada za lokalne funkcionere, na kojoj su predstavljene mere Republike Srbije u oblasti populacione politike.

Predstavljajući mere u oblasti populacione politike, koje su donele i sprovode državne institucije Republike Srbije i lokalne samouprave, Marko Matić, jedan od članova Fondacije za rodnu ravnopravnost „Dajana Paunović“, istakao je da se ove godine, navršava tačno sedam decenija otkako naša zemlja gubi stanovništvo i tri decenije, u kojima preovladava negativan prirodni priraštaj.

Matić je govorio i o sveobuhvatnom radu, koji je potreban, kako bi se pojednostavile procedure pristupanja javnim fondovima i kao ključnog aktera u ovom procesu, istakao je lokalne samouprave.

Kako je ovom prilikom naglasio Matić, cilj fondacije je ekonomsko osnaživanje žena, njihova afirmacija u svim sferama i na svim nivoima, zatim podsticanje preduzetništva, kao i promocija jednakih mogućnosti.

Ova fondacija, inicirala je organizaciju tribina na temu „Praktična iskustva i mogućnosti za delovanje nevladinog sektora u oblasti ravnopravnosti polova i populacione politike“, u preko četrdeset gradova širom Srbije, kako bi mere populacione politike približila građanima.