DruštvoVesti

PREDSTOJE ULAGANJA U LESKOVAČKU TOPLANU

Do kraja meseca se očekuje početak radova na rekonstrukciji toplovoda ka kotlarnici Crvena Zvezda, a do kraja godine nabavka kombinovaog gorionika na mazut i gas za kotlarnicu Dubočica.

JKP Toplana je posredstvom grada i Ministarstva ekologije nabavilo gasni kotao za kotlarnicu Crvena zvezda koji vredi 26,6 miliona dinara. U toku 2023. godine ovo preduzeće će izdvojiti još 23 miliona dinara za ugradnju ovog kotla i dodatno opremanje.

Efikasnost i smanjenje troškova će se postići i rekonstrukcijom toplovoda u ovom delu grada u dužini od 1,2 km u vrednosti od milion evra. Početak radova se očekuje do kraja meseca, a sredstva su obezbeđena iz kredita Nemačke razvojne banke preko projekta „Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji“, u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike i Grada Leskovca.

Do kraja godine će grad izdvojiti 30 miliona dinara za nabavku kombinovanog gorionika (mazut-gas) za kotlarnicu „Dubočica“, gde će biti ugrađena još 2 nova gasna kotla vredna 1,2 miliona evra preko Nemačke razvojne banke. Za 2024. godinu planirana je i rekonstrukcija toplovoda u Dubočici u dužini od 1 km u vrednosti od 800.000 evra.