DruštvoVesti

NASTAVLJENI RADOVI NA IZGRADNJI IGRALIŠTA ZA PSE U LESKOVCU

Prema rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, intenzivirani su radovi na izgradnji igrališta za pse, koji se nalazi nedaleko od Sportsko-rekreativnog centra „Dubočica“. Iz budžeta lokalne samouprave, za ovu namenu izdvojena su 2 miliona 700 hiljada dinara.

Umesto na prostoru Škole za tekstil i dizajn, planirano je da igralište za pse bude izgrađeno u samoj blizini Sportsko-rekreativnog centra “Dubočica”, pored već postavljenih nadstrešnica i uređene zelene površine.

Kako je gradonačelnik Cvetanović istakao, tlo predviđeno za izgradnju nije stabilizovano zbog velike količine podzemnih voda, te se zato stalo sa radovima, i očekuju se dalja ispitivanja, kako bi se proverilo da li je moguć nastavak radova na toj lokaciji ili će se nastaviti na nekoj drugoj.

Vrednost radova na izgradnji igrališta za pse je 2 miliona 700 hiljada dinara, a sredstva su obezbeđena iz budžeta grada Leskovca. Rok za izvođenje radova je 90 dana, a odabrani izvođač je Građevinska zanatska zadruga „Pionir“ iz Vlasotinca.