DruštvoVesti

PRI KRAJU RADOVI NA ULICI KOD STADIONA

U toku su radovi na ulici pored gradskog stadiona koja nosi ime heroja sa Košara Radoša Cerovića, i koji treba prema planu da budu zavšeni do 9.avgusta.
„Pre nešto više od dva meseca obišli smo početak radova na ovoj saobraćajnici. Tada smo ovde videli mašine i zemlju, a već sada ulica je dobila skoro svoj konačni izgled. Trenutno se izvodi ugradnja prvog sloja asfalta, sledi nastavak izgradnje obostranih trotoara, nakon čega će biti asfaltiran i drugi, završni sloj “ kazao je prilikom obilaska radova sa svojim saradnicima gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

Ugovorom je po rečima tehničkog direktora JP Urbanizam i izgradnja Ljiljane Mihajlović predviđeno da se izgradi saobraćajnica sa kompletnom infrastrukturom. Saobraćajnica je ukupnog profila 17 metara, od čega je širina kolovoza sedam metara, južni trotoar dva metra, a severni tri metra, koji je od kolovoza odvojen prostorom od pet metara, gde je izgrađen parking prostor i zelene površine.
Na saobraćajnici se ugrađuje noseći sloj asfalta debljine 8 cm, nakon čega će ići i habajući sloj debljine 4 cm. Odvodnjavanje sa kolovoza je rešeno površinskim odvodnjavanjem, uzdužnim i poprečnim padovima, kao i ugradnjom potrebnog broja slivnika koji su priključeni na kanalizacionu mrežu. Izgrađena je i nova vovodovodna mreža prečnika 110 od polietilena, i priključena je na dve strane, u ulici Voje Nikolajevića i Kralja Petra. Očekuje da svi radovi budu završeni u predviđenom roku.

Ukupna vrednost radova na ovoj saobraćajnici koje izvode firme Gat i Profi je 95.989.771 dinar, predviđenih za izgradnju saobraćajnice u dužini od 560,49 metara, sa širinom kolovoza od 7 metara, kao i za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže i uličnog osvetljenja.
Aleksandar Pejčić, gradski većnik je kazao da su u toku pregovori sa jednim superligašem, Čukaričkim iz Beograda, koji bi trebalo da na leskovačkom stadionu igra međunarodne utakmice.

Na stadionu su u toku finalne provere i uklanjanje nedostataka po nalogu UEFA, kao i da će se pre međunarodnih utakmica odigrati neka utakmica nižeg ranga.
Prva utakmica na novom leskovačkom gradskom stadionu bi mogla da bude odigrana 19. i 20. avgusta kada Gradski fudbalski klub „Dubočica“ treba da bude domaćin Fudbalskm klubu „Novi Sad“ u trećem kolu Prve liga Srbije.