DruštvoVesti

PRIJAVA ZA KONKURS „SVETIONIK ZNANJA“ DO 5. AVGUSTA

“Svetionik znanja”, koji za cilj ima osmišljavanje projekta za unapređenje lokalne zajednice, predstavlja takmičenje 60 srednjoškolaca iz 15 gradova, uključujući i Leskovca. Ovim povodom, zainteresovani učenici srednjih škola mogu da se prijave na otvoreni konkurs do 5. avgusta, preko sajta Kancelarije za mlade grada Leskovca.

Kroz timski rad i druženje, Svetionik znanja podstiče srednjoškolce da savladaju pisanje i prezentovanje projekata iz oblasti kao što su: turizam, ekologija, javno zdravlje, zatim kultura i umetnost i društvena odgovornost i aktivizam.

Tim treba da čine četvoro srednjoškolaca treće i četvrte godine i oni će, uz stručno vođenje mentora i koordinatora iz omladinske organizacije, raditi na osmišljavanju ideje koja za cilj ima unapređenje života u njihovoj sredini.

Zainteresovani srednjoškolci mogu da se prijave za projekat do 5. avgusta, preko sajta Kancelarije za mlade grada Leskovca ili zvaničnog onlajn portala „Svetionik znanja“, s tim što će odabrani timovi biti obavešteni 9. avgusta.

Ove godine, projekat „Svetionik znanja“ sprovodi se po peti put.

Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije finansijski će podržati realizaciju ovog projekta za mlade.