DruštvoVesti

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE FECC-a

Gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju Goran Cvetanović priredio je kao i ranijih godina prijem za predstavnike Federacije evropskih karnevalskih gradova koji su gosti leskovačkog Karnevala.
U okviru ovodišnjeg jubilarnog 15.leskovačkog Karnevala uprkos pandemiji korona virusa, uz sve mere zaštite pripremljen je bogat program i to radionice za decu, karneval mažoretkinja, ljubimaca, frizura, face and body painting, festival vatre, veliki dečji maskenbal, a večeras je kao završnica internacionalna karnevalska povorka u kojoj učestvuju grupe iz zemlje i inostranstva.
„Grad Leskovac ima dugu karnevalsku tradiciju koju mi ovakvim okupljanjima nastojimo da očuvamo i ojačamo,” kazao je gradonačelnik Leskovca i predsednik FECC-a za Srbiju na prijemu u sali Jablaničkog okruga.
,,Za ovih 15 godina Leskovac je obnovio svoju tradiciju, ali je i uradio jednu formulu koja je dala rezultate, utemeljio nekoliko fantastičnih karnevalskih grupa koje su stavile pečat ne samo na ovom Karnevalu, već svuda gde su nastupali, prepoznatljivi po svojim koreografijama,” kazao je Aleksandar Cicimov, potpredsednik borda FECC-a.
O značaju ove tradicionalne manifestacije govorili su i Vladan Kocić iz Rakovice poreklom koji je iz Leskovca poreklom, Miroljub Radivojević i Nebojša Kocić u ime Turističke organizacije Leskovac, kao i predstavnik FECC-a Crne Gore i zamenik predsenika opštine Tivat Goran Božović.