DruštvoVesti

SUTRA ,,ZATVARANJE“

Prema odluci Kriznog štaba sve radnje i ugostiteljski objekti se zatvaraju sutra u 12 sati sem prehrambenih prodavnica i to do ponedeljka 8.marta.

Tako će po odluci Kriznog štaba od sutra, odnosno subote u 12h do ponedeljka u 6h raditi samo prodavnice hrane, apoteke i pumpe
Zbog sutrašnjih Zadušnica u subotu sve će raditi do 12 časova.
Epidemiolog Predrag Kon je izjavio da na skijalištima i planinama tokom vikenda neće raditi ništa, ni kafići, ni prodavnice. Od ponedeljka na onlajn nastavu prelaze srednje škole, a nove odluke su moguće naredne sedmice, na sednici kriznog štaba koja je zakazana za utorak.
Po Konovim rečima imunizacija građana jedini put i izlaz iz ove situacije.
Ipak pozorišta će moći da rade do 21 sat, a već zakazani sportski događaji će se odvijati biti bez publike, ništa ostalo neće moći da se održava.
Prema rečima epidemiologa, dugotrajno zaključavanje bila bi „teža opcija“ za Srbiju, a današnje mere koje su donesene su „rešenje za sada“.
Ipak po mišljenju epidemiologa apsolutni lokdaun je najcelishodniji način da se u sedam do 10 dana smanji broj zaraženih, a ima reči i o mogućem pooštravanju kaznenih mera za one koji krše protivepidemiološke mere.