DruštvoVesti

PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE GRADA LOZNICE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio je prijem za gradonačelnika Loznice Vidoja Petrovića i predsednicu Skupštine grada Loznice Milenu Mnojlović-Knežević. Prijemu u svečanoj sali grada je prethodio sastanak na kome je bilo reči o uspostavaljanju i jačanju saradnje dva grada koji imaju zajedničke ciljeve i brojne dodirne tačke.
Loznica slovi za jedan od najrazvijenih gradova Mačvanskog okruga, a dva grada vezuje i gradnja stadiona, kazao je gradonačelnik Goran Cvetanović.
„Provereno znam da se u Loznici, kao i u Leskovcu, grade saobraćajnice, otvaraju nove fabrike i nova radna mesta, brine o mladima, starijima, poljoprivrednicima, ulaže se u zdravstvene ustanove, kao i u čitavoj Srbiji – jednom rečju brine se o čoveku,“ istakao je Cvetanović.
Sledi i treća faza postrojenja, izgradnja kanalizacione mreže, dodao je Cvetanović, vrednosti 8 miliona evra.
,,Danas smo predsednica Parlamenta i ja u prilici da unapredimo saradnju među dva grada, mnogo toga je zajedničkog čime ćemo se u narednom periodu baviti, pre svega privrednim aktivnostima koje su pokretač i nosilac svih segmenata društva, naravno tu uvek i komunalna infrastruktura, putevi,obrazovanje, sport, politika prema mladima,“ kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.
Dva gradonačelnika su razgovarala o privrednom i ekonomskom ambijentu naših gradova i otvaranju novih radnih mesta i privlačenju stranih investitora, a gradonačelnik je najavio mogućnost dolaska još jedne turske kompanije ukoliko se steknu uslovi.
Nakon postrojenja u Bogojevcu, organizovan je obilazak najpre rumunske, a sada islandske kompanije Terastil koja od 2017. godine proizvodi sendvič panele u Leskovcu po kojima je naš grad postao poznat u regionu .