SportVesti

PRIJEM ZA RAGBISTE

Za predstavnike ragbi federacije predsednika kluba Morava Gepardi Miloša Stamenkovića, Jovana Vujoševića, direktora za Južnu i Istočnu Evropu Evropske ragbi federacije, Vladana Kikanovića, generalnog sekretara Ragbi 13 federacije Srbije, kao i Dina Krukšenksa, ragbistu iz Australije,gradonačelnik Leskovca je priredio prijem, na kome je najavljeno gostovanje ragbi klubova na jesen u našem gradu.
,,Grad Leskovac je ove godine za funkcionisanje Omladinskog ragbi kluba Morava Gepardi opredelio 450.000 dinara. Zahvaljujući velikom trudu i posvećenosti predsednika kluba, ali i podršci grada, naši mladi ragbisti imaju sve potrebne uslove da se potpuno besplatno bave ovim sportom, putuju na takmičenja i postižu uspehe. Možemo se pohvaliti da trenutno imamo vrlo uspešan podmladak i najbolje kadete u državi” kazao je na prijemu gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.
Direktor za Južnu i Istočnu Evropu Evropske ragbi federacije, Jovan Vujošević, istakao je da već dugi niz godina sarađuje sa leskovačkim ragbi klubom, koji izuzetne rezultate, ponajviše u mlađim kategorijama, postiže najviše zahvaljujući podršci Grada i dobroj sportskoj infrastrukturi, budući da može da koristi teren sa veštačkom travom.
„Važno je raditi sa omladinom. Sport i umetnost su divne stvari i kroz njih se dostiže obrazovanje i socijalizacija. Zadovoljan sam komunikacijom koju imamo sa predstavnicima grada i naš klub ima dobre temelje za dalji razvoj“reči su Miloša Stamenkovića, predsednika kluba Morava Gepardi.
Svoju pomoć u razvoju ragbija kao sporta je ponudio Din Krukšens, igrač ragbija iz Australije, čija je supruga iz Kumareva.
Pre zvanične konferencije za medije gradonačenik Leskovca Goran Cvetanović je održao sastanak sa njima, na kom se razgovaralo o daljoj promociji i popularizaciji ovog sporta među Leskovčanima, pogotovo među mlađom polulacijom.