DruštvoVesti

PRODUŽENA VANREDNA SITUACIJA U VLASOTINCU

Štab za vanredne situacije opštine Vlasoitnce, na sinoćnjoj sednici, odlučio je da vanredna situacija ostaje na snazi do sticanja uslova za njeno ukidanje.

Od 4. Do15. decembra ostaju na snazi sledeće mere:

-prodavnice prehrambene robe, piljare i menjačnice mogu da rade svakog dana, uključujući i vikend, do 21 sat;

-apoteke, benzinske pumpe i dostava hrane mogu da rade neograničeno, sedan dana u nedelji;

-ugostiteljske i trgovinske firme, restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti, kozmetičk, frizerski i saloni lepote, fitnes centri, teretane i vežbaonice, kao i sve aktivnosti u SRC Vlasina Vlasotince,  mogu da rade radnim danima do 17 sati, a vikendom ne mogu uopšte da rade (od petka  u 17 sati do ponedeljka u 05 ujutro);

Štab je ostao pri ranijem nalogu da inspekcijske službe, u saradnji  sa Policijskom stanicom Vlasotince, vrše strogu kontrolu sprovođenja propisanih mera. „Vodovodu“ je naloženo da nastavi sa pojačanom dezinfekcijom javnih površina, posebno platoa ispred Doma zdravlja, banaka i pošte, kao i zajedničkog prostora u stambenim zgradama. Rad zelene, mlečne i stočne pijace  i danas je obustavljen.

Štab još jednom apeluje na sve građane da poštuju propisane mere epidemološke zaštite kao što su: nošenje zaštitnih maski, držanje propisane fizičke  distance i sprovođenje dezinfekcije radnog i životnog prostora.