DruštvoVesti

PROJEKTOM „GRADIMO DA SAGRADIMO“, VRTIĆ „NAŠE DETE“ UČESTVUJE U OVOGODIŠNJOJ NEDELJI ISTRAŽIVAČA

Oplemenjivanje dvorišta u vrtiću „Naše dete“, kao i izrada kreativnih instalacija od strane roditelja i vaspitača su aktivnosti, koje su realizovane, u okviru projekta „Gradimo da sagradimo“, čime je i Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ u Leskovcu, postala deo ovogodišnje Evropske nedelje istraživača. 

Realizacija projekta „Gradimo da sagradimo“ pokrenuta je na inicijativu roditelja, koji su, izradivši različite kreativne instalacije, od prirodnog materijala, želeli da učine zanimljivijim prostor, u kojem borave njihova deca.

Ova akcija naišla je na svesrdnu podršku vaspitača i ostalih zaposlenih, u vrtiću „Naše dete“.

Prema rečima zaposlenih u ovom vrtiću, od velikog značaja je kontinuitet ovakvih i sličnih projekata, koji za cilj imaju poboljšanje kvaliteta i uslova boravka u predškolskim ustanovama.

Biljana Mihajlović, psiholog, istakla je, takođe, i da je ovo odlična prilika za podsticanje psihofizičkog rasta i razvoja dece.

Ovim projektom, vrtić “Naše dete”, uzelo je učešće, u sklopu ovogodišnje Evropske nedelje istraživača, koje se, pak ne završava danas, jer ih, već u petak, 30. septembra, na centralnom gradskom trgu, očekuje nastup, kojim će biti obeležena Noć istraživača, u organizaciji leskovačkog Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Kako je istaknuto na zvaničnom sajtu “Noći istraživača”, posle dve i po godine onlajn druženja, nauka ponovo izlazi na ulice, osvaja trgove, zauzima parkove i brojne druge javne prostore, zbog čega se ovogodišnja manifestacija i realizuje pod sloganom “Ulice pod svetlom nauke”.