DruštvoVesti

PROMOVISANE PENZIONERSKE KARTICE U LESKOVCU

Promocija Penzionerskih kartica kojoj su prisustvovali zamenik direktora Fonda PIO Aleksandar Milošević, direktorka filijale ovog fonda u Leskovcu Marina Manojlović i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović održana je na gradskom trgu. Zaposleni PIO Fonda su vršili promociju, a penzioneri su imali priliku i da obave prijavu za kartice.
Kako je kazao Aleksandar Milošević Fond PIO u saradnji sa Vladom RS i uz podršku predsednika RS Aleksandra Vučića promoviše Penzionersku karticu. Penzioneri od 15. marta mogu da se prijavljuju u prostorijama PIO fonda, onlajn ili putem promocija. Ova kartica će početi da važi od 1. oktobra i to na teritoriji cele Republike Srbije. On je istakao da se do sada za penzionersku karticu prijavilo preko 600.000 penzionera od 1,7 miliona njih.

U sali Gradskog veća grada Leskovca danas je potpisano 11 sporazuma sa društveno odgovornim preduzećima, privatnim preduzetnicima i predstavnicima javnih preduzeća koji su prepoznali značaj uvođenja penzionerskih kartica, a ovu inicijativu je pohvalila direktorka leskovačke Filijale PIO Fonda Marina Manojlović. PIO fond je, naime, doneo Pravilnik o Penzionerskim karticama nove generacije, koje će omogućiti penzionerima da počev od 1. oktobra ostvaruju popuste u visini od 5 do 20% , kao i nagradne bodove kod partnera, potpisnika sporazuma. Ona je izrazila nadu da će se broj onih koji žele da omoguće bolji i lakši život penzionerima proširiti.
Grad Leskovac, po rečima gradonačelnika Gorana Cvetanovića ima odličnu komunikaciju sa penzionerima.
,,Uoči uskršnjih praznika smo uspeli da za 26.000 penzionera sa penzijama ispod 35.000 dinara pripremimo pakete sa osnovnim namirnicima, 9 šlepera sa oko 200 tona robe. Mogu da obećam da ćemo tu akciju ponoviti još jednom do kraja godine i tada ćemo obuhvatiti sve penzionere, bez obzira na visinu penzije.
Cilj uvođenja penzionerskih kartica je da se penzionerima poboljša životni standard i da im se omogući kvalitetniji i bolji život.
Sporazume o davanju pogodnosti korisnicima penzionerskih kartica su danas potpisale dve javne ustanove i devet privatnih privrednih subjekata sa teritorije grada Leskovca, i to:
Leskovački kulturni centar
SRC Dubočica
Dom zdravlja DCM
Kompanija DITS
TR Spin Leskovac
Home centar Vera
AU Kukareva apoteka
Auto-centar Fokus 016
TR Cajs optika
PR laboratorija za mikrobiologiju sa virusologijom SIM LAB
PR Frigo Boćevica