DruštvoVesti

PROMOVISANI NOVI KADETI VOJSKE SRBIJE, LETELE KAPE

U prve oficirske činove promovisano je danas 139 kadeta Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije, među kojima i sedam kadeta iz Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a svečanoj promociji  najmlađih oficira Vojske Srbije koja je održana je ispred Doma Narodne skupštine, u centru Beograda prisustvovao je predsednik Srbije Aleskandar Vičić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dodelio je pištolje sa posvetom najuspešnijim potporučnicima u rangu Vojne akademije i Medicinskog fakulteta Vojnomedicinske akademije.

Kazao je da veruje da će i u budućnosti najtalentovaniji dolaziti u vojsku i „štititi narod i njegovu slobodu“.

„Pred nama je mnogo izazova i gotovo sam siguran da ćemo uspeti da sačuvamo mir i stabilnost“, naglasio je predsednik Srbije.

Vučić je u obraćanju okupljenima kazao je da je Vojka Srbije danas mnogo snažnija nego pre nekoliko godina i dodao da VS ima više bolje oružja i oruđa.

„Pravimo ga u našim fabrikama i kupujemo ga. Kupujemo ga više nego ikad, ne zato što želimo ratove, već zato što želimo da odvratimo druge od rata“, rekao je Vučić.

Vučić je najavio povišicu plata u VS i poručio vojnicima da će „nešto lakše“ živeti nego njihovi prethodnici.

Govoreći o potporučnicima koji su nagrađeni, Milanu Ašćeriću, Petru Iliću, Stefanu Živkoviću i Tijani Stanojković, Vučić je rekao da je čuo da su oni neverovatni talenti.

Program svečanosti uveličali su avijacija Vojske Srbije i Umetnički ansambal Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ kao i Reprezentativni orkestar Garde Vojske Srbije.