DruštvoVesti

U SUSRET SEZONI: U TOKU ČIŠĆENJE I UREĐENJE KUPALIŠTA U VUČJU

U susret kupališnoj sezoni koja će, kako je rečeno, početi 20. jula, ovonedeljna akcija čišćenja divljih deponija i uređenja javnih površina sprovedena je na kupalištu u Vučju. Ona će biti nastavljena i sutra.

U okviru današnje akcije uređen je prilaz kupalištu, pokošeno je visoko i nisko rastinje, a uklonjen je i komunalni otpad.

Predsednik Mesne zajednice „Vučje“, Dejan Pešić, naglasio je da se meštani stalno trude oko uređenja ovog prostora, ali da nemaju uvek uslova za to, zbog čega im je potrebna pomoć lokalne samouprave.

Prema njegovim rečima, poseban akcenat se stavlja na održavanje bankina i sređivanje nepreglednih površina u cilju povećanja bezbednosti svih posetilaca.

U neposrednoj blizini, postavljen je i mobilijar za decu koji je učinio da kupalište postane omiljeno mesto za igru, naročito u letnjim mesecima, a kako ističe Pešić, lokalna samouprava se postarala da ovo igralište bude i adekvatno obezbedjeno.

Javno-komunalno preduzeće „Komunalac“, Odeljenje za zaštitu životne sredine grada Leskovca, Odeljenje komunalne milicije i Kompanija „Porr Werner i Weber“, već skoro deset godina sprovode akcije čišćenja divljih deponija i uređenja javnih površina.