DruštvoVesti

PRONAĐENO TELO MLADIĆA STRADALOG U VLASINSKOM JEZERU

Telo dvadesetosmogodišnjeg mladića iz Leskovca koji je pre 14 dana nestao u Vlasinskom jezeru pronašli su danas pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice.
Od momenta nestanka mladića, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u izuzetno teškim uslovima za ronjenje intenzivno su, bez prekida, tragali za mladićem.
Potraga se, nažalost, tragično završila, a telo mladića ronioci su izvukli sa dna jezera.
Za mladićem su tragali ronioci Žandarmerije, Specijalne antiterorističke jedinice i Sektor za vanredne situacije.
Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić je pre nekoliko dana na Vlasinskom jezeru razgovarao sa roditeljima Nikole MIljkovića iz Leskovca koji je pre dve nedelje nestao u ovom jezeru i poručio da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova čine sve što je u njihovoj moći kako bi pronašli njihovog sina.
Ministar Gašić je predočio okolnosti koje otežavaju potragu za nestalim dvadesetčetvorogodišnjakom i naglasio da je Ministarstvo unutrašnjih poslova angažovalo i dodatne resurse u potrazi.
Ronilačkoj jedinici Žandarmerije je bila u intenzivnoj potrazi, u kojoj su uslovi za ronjenje izuzetno teški, a priključili su se i pripadnici SAJ-a.
Od ujutru do uveče ronioci su pregledavali dno jezera u potrazi za nestalim mladićem , dok se druga tačka sastoji u pregledu sonarom, uređajem za pregled dna. Uslovi za ronjenje su bili, kako ističu u MUP-U vrlo teški,jer se radi o muljevitom i tresetnom dnu. Temperatura vode je od devet do 14 stepeni, dok se ronilo na dubinama, u zavisnosti od mesta, od 13 do 20 metara.