SportVesti

15 MILIONA ZA SPORT U MEDVEĐI

U skupštinskoj sali opštine Medveđa potpisani ugovori o realizaciji programa finansiranja i podrške aktivnosti iz oblasti sporta na teritoriji opštine Medveđa.
Odlukom o budžetu opredeljena su sredstva za finansiranje programa/projekta iz oblasti sporta od značaja za opštinu Medveđa za 2021. godinu, u iznosu od 15.000.000,00 dinara.

Opštinsko veće opštine Medveđa je na predlog Komisije za sport, a na osnovu Pravilnika o odobravanju i finansiranju programa u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana opštine Medveđe u 2021. godini, donelo odluku o iznosima sredstva koja su sportska udruženja i klubovi dobila u ovoj godini.

U 2021. godini, opština Medveđa će finansirati sportske klubove i udruženja sa svoje teritorije:

  1. Sportski savez opštine Medveđa iz Medveđe,
  2. Košarkaški klub “Jablanica” iz Medveđe,
  3. Fudbalski klub “Jablanica” iz Medveđe,
  4. Odbojkaško udruženje “Jablanica” iz Medveđe,
  5. Karate klub “Jablanica” iz Medveđe,
  6. Aikido udruženje “Jablanica” iz Medveđe
  7. Šahovski klub “Gornja Jablanica” iz Medveđe,
  8. Sportsko udruženje “Slobodan stil” iz Medveđe.

„Uprkos lošoj situaciji koja nas prati od protekle godine i smanjenog budžeta, Opština Medveđa je i ove godine za sport opredelila 15 miliona dinara, jer se pokazalo da svaki dinar uložen u našu omladinu i sport, se višestruko isplati. Oni nam vraćaju svojim uspesima koje nižu, i na najbolji način prezentuju našu opštinu. Naša želja kao lokalne samouprave je da mlade zadržimo u Medveđi, da nastave da se razvijaju kroz sport, a nama kao lokalnoj samoupravi ostaje da ih u tome podržimo“ – izjavio je predsednik opštine Medveđa, Nebojša Arsić, prilikom potpisivanja ugovora sa klubovima i udruženjima.