PolitikaVesti

RADIKALI KRITIKUJU BOJNIČKU VLAST ZBOG TROŠENJA PARA

Budžet opštine Bojnik skrojen je za džepove naprednjačkih funkcionera u ovoj opštini, navodi se u saopštenju za javnost Jablaničkog okružnog odbora Srpske radikalne stranke. Sada je jasno zašto su se oni toliko borili za vlast i za svaki glas. Samo u ovoj godini, u svoje džepove staviće gotovo 46 miliona dinara.

Jablanički okružni odbor Srpske radikalne stranke obaveštava javnost da je pažljivo proučio Odluku o budžetu opštine Bojnik za 2021. godinu. Pomenutom odlukom o budžetu predviđeno je da će Skupština opštine Bojnik koju čini svega 27 odbornika, od kojih su 19 članovi Srpske napredne stranke, koštati građane Bojnika u 2021. godini preko 25 miliona dinara; preciznije, 25.188.333,00 dinara.
Za funkcionisanje predsednika opštine, predviđeno je neverovatnih 13 miliona dinara; preciznije, 13.622.500,00 dinara. Opštinska vlada, tj. opštinsko veće, građane Bojnika će u 2021. godini koštati 8 miliona dinara; preciznije, 8.540.000,00 dinara.
Očigledno je da je budžet skrojen za džepove naprednjačkih funkcionera u opštini Bojnik. Sada je jasno zašto su se oni toliko borili za vlast i za svaki glas. Samo u ovoj godini, u svoje džepove strpaće gotovo 46 miliona dinara.
Mi, srpski radikali, mišljenja smo da je ovo velika bruka i sramota. Sramno je, posebno sada, dok traje ova epidemija i dok Bojnik nestaje, da naprednjačka vlast troši na desetine miliona dinara na svoje plate, dnevnice i slične troškove.
Mi, srpski radikali, zgroženi smo gramzivošću i pohlepom naprednjačkih funkcionera u opštini Bojnik. Oni su opštinu pretvorili u svoj lični servis.
Umesto da su novac usmerili za pomoć porodicama sa decom, mladim bračnim parovima, preduzetnicima i penzionerima sa niskim primanjima, oni su novac preusmerili u svoje džepove. Očigledno je da je za članove naprednjačkog kartela nastupilo zlatno doba, dok građani jedva preživljavaju. Svi će postati milioneri.
U međuvremenu, opština Bojnik nestaje. Po procenama Republičkog zavoda za statistiku, sredinom 2019. godine u opštini je živelo oko 10.015 stanovnika. Dakle, 1.000 stanovnika manje u odnosu na popis stanovništva 2011. godine. Napominjemo da je prema zvaničnim podacima u 2019. godini u Bojniku rođeno svega 112 beba, dok je broj umrlih 211. Očigledno je da to ne razume lokalna naprednjačka vlast! Oni vode računa samo o svojim džepovima.

                     Jablanički okružni odbor SRS