DruštvoVesti

AKCIONI PLAN ZA ZAŠTITU OD ELEMENTARNIH NEPOGODA

Mere koje u narednom periodu treba preduzeti kako bi se smanjili rizici i šteta od eventualnih poplava i drugih rizičnih situacija bile su tema sastanka u prostorijama Jablaničkog upravnog okruga predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na čelu sa državnim sekretarom Bojanom Jocićem sa gradonačelnikom Leskovca i komandantom Gradskog štaba za vanredne situcije Goranom Cvetanovićem, načelnikom Jablaničkog upravnog okruga Milošem Ćirićem i predsednicima opština Vlasotince, Lebane, Medveđa i Crna Trava.
Po rečima državnog sekretara MUP-a Bojana Jocića u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave i svih javnih preduzeća nadležnih za suzbijanje elementarnih nepogoda cilj je da se utvrdi koje su neuralgične tačke i kako da se reše ti probleme.
„Jablanički okrug je treći okrug koji obilazimo i organizujemo sastanke sa ciljem planiranja preventive i sprečavanja posledica koje elementarne nepogode mogu da donesu“ kazao je Jocić.
,,Sastanke ćemo održati u svim okruzima Republike Srbije i cilj je da se napravi akcioni plan rešavanja dugogodišnjih problema. Svedoci smo da se poplave događaju na decenijama problematičnim tačkama“, kazao je Luka Čaušić, načelnik Republičkog štaba za vanredne situacije.
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je u uvodnoj reči istakao važnost sastanka.
,,Radimo na zajedničkom zadatku, a to je blagostanje, sigurnost i bezbednost građana i siguran sam da će ovaj sastanak dati dobre rezultat,“ poručio je Cvetanović.
Pre sastanka u zgradi Jablaničkog upravnog okruga održan je i kratak sastanak u kabinetu gradonačelnika Leskovca.