DruštvoVesti

RADIONICA IDEJA ZA DOKUMENTARNI FILM U OKVIRU LIFFE-A 16. I 17. SEPTEMBRA

U okviru ovogodišnjeg Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije, LIFFE, koji će se održati u periodu od 15. do 20. septembra, Udruženje dokumentarista „DokSrbija“, organizuje radionicu ideja za dokumentarni film, pod nazivom DOK.LE.

Radionica ideja za dokumentarni film će biti održana u dvorištu Gradske kuće u Leskovcu, 16. i 17. septembra, a u slučaju loših vremenskih uslova, biće premeštena u prostor Digitalnog kulturnog centra, koji funkcioniše pri Leskovačkom kulturnom centru, u zgradni nekadašnje Knjižare “Stošić”.

Pomenutu radionicu će voditi mentori iz Leskovca, i to: reditelj Boris Mitić, pisac Stefan Mitić tićMi i edukatorka Ana Pecarski.

Cilj radionice je da se pronađu i unaprede ideje za dokumentarne filmove iz Jablaničkog okruga, koje autori mogu kasnije da razrađuju na konkursima Filmskog centra Srbije.

Svi zainteresovani, bez obzira na filmsko znanje ili prethodno iskustvo, mogu prijaviti svoju ideju putem sajta Udruženja dokumentarista “DokSrbija”, gde je potrebno da je opišu kroz odgovore na 5 ključnih pitanja.

Prijave su otvorene do 14. septembra.

Na kraju radionice, učesnici dobijaju po hiljadu dinara, a dva najbolja projekta po oceni mentora osvojiće po 10.000 din. 

Inače, ovaj program finansira Ministarstvo kulture i informisanja, uz podršku Leskovačkog kulturnog centra i Narodnog muzeja Leskovac.