DruštvoVesti

RADNICI DŽINSIJA RAZGOVARALI SA GRADONAČELNIKOM

Radnici Džinsija održali su protest ispred zgrade lokalne samouprave tražeći isplatu zaostalih zarada i povezivanje radnog staža, odnosno uplatu poreza i doprinosa. Na sastanak u kabinetu gradonačelnika je načelnik gradske uprave Miloš Cvetanović najpre pozvao petočlanu delegaciju na razgovor, nakon čega su i svi ostali radnici ušli, ali bez novinara.
Radnici ističu da neće odustati od svojih zahteva i uprkos velikoj vrućini okupili su se ispred zgrade opštine zahtevajući da im se obrati gradonačelnik.

Načelnik gradske uprave Miloš Cvetanović je pozvao najpre delegaciju na razgovor, nakon čega je usledio poziv i svim okupljenim radnicima da udju u skupštinsku salu gde je bez prisustva javnosti i novinara održan razgovor sa gradonačelnikom Goranom Cvetanovićem. Nakon tog razgovora sem našeg prvog sagovornika niko nije želeo da kaže novinarima koji su zaključci, jedino da im je obećano da niko neće ostati bez posla.

Događaji pokazuju da život ide dalje, tak da u jednom trenutku su radnici pozdravili i svatove koji su ušli na venčanje i častili trubače koji se nalaze pred opštinom kada su venčnja.
U saopštenju za javnost kabineta gradonačelnika se navodi da su on i njegovi saradnici danas obavili razgovor sa predstavnikom kompanije Džinsi Jasinom Denizom. Tema razgovora bilo je trenutno stanje u fabrici Džinsi i nekadašnjem objektu Sintetika koji je u vlasništvu grada Leskovca i postupak rešavanje ugovornih obaveza između grada i kompanije Džinsi sa akcentom na zaštiti prava radnika naročito na isplati svih obaveza kompanije Džinsi prema radnicima.
Nakon sastanka sa predstavnikom kompanije Džinsi, gradonačelnik Cvetanović je primio i predstavnike zaposlenih koji su se okupili ispred sedišta grada Leskovca, u svom kabinetu, a kasnije i sve zaposlene, koji su želeli da razgovaraju, u sali Skupštine grada Leskovca.
Na sastanku sa radnicima gradonačelnik je istakao da grad Leskovac kao jedinica lokalne samouprave, nastoji da situaciju u koju su se trenutno našli radnici Džinsija reši na najpovoljniji način, dovođenjem novih potencijalnih investitora koji će zaposliti radnike i uzeti objekat Sintetike u zakup, gde će se nastaviti privredna delatnost kao i to da će država i grad dati svoj maksimum da kompanija Džinsi isplati sve svoje obaveze prema radnicima.
Na sastanak sa predstavnicima kompanije Džinsi i radnicima svi koji su bili zainteresovani imali su mogućnost da postave pitanje i da dobiju odgovore od strane gradonačelnika Cvetanovića, načelnika Gradske uprave Miloša Cvetanovića i sekretara Skupštine Zorana Vukašinovića.
Naredni sastanak između predstavnika Lokalne samouprave i radnika komapnije Džinsi biće održan u utorak sledeće nedelje kako bi predstavnici Lokalne samopurave obavestili radnike Džinsija o toku rešavanja problema kompanije Džinsi i pregovora sa potencijalnim investitorima.