DruštvoVesti

REKONSTRUISANA ŠKOLA U NAVALINU

Sredstvima iz gradskog budžeta u visini od 14,8 miliona dinara završena rekonstrukcija objekta osnovne škole u Navalinu koju je obišao gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima.
Kroz dve faze radova na rekonstrukciji objekta izdvojenog odeljenja škole ,,Bora Stanković” iz Bogojevca u Navalinu ojačana je konstrukcija objekta, urađen krov, izvedeni elektro i vodovodni radovi, urađena izolacija, fasada, novi toaleti, podovi…
Po rečima gradonačelnika Gorana Cvetnovića rekonstrukcija škole u Navalinu jedan je dokaz da grad Leskovac vodi računa kako o školama koje pohađa mali broj dece, kao što je ova gde ima deset učenika.

Učenici ove škole kako je istakla direktorka Tatjana Gavrilović imaju adekvatne uslove za školovanje, savremene kao i njihovi vršnjacu u većim sredinama .

OŠ Bora Stanković u Bogojevcu, u narednom periodu očekuje se sanacija podova u matičnoj školi i sanacija učionica i toaleta u izdvojenom odeljenju u Jašunji.
Školsko dvorište u ovom izdvojenom odeljenju u Navalinu takođe treba da se uredi za šta je potrebno najpre rešiti imovinsko pravne odnose, za šta nadležni imaju nalog.