DruštvoVesti

SASTANAK GRADONAČELNIKA LESKOVCA SA DIREKTORIMA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA

Nastava se na teritoriji Jablaničkog okruga odvija bez problema kombinovano,u drugom polugodištu školske 2020/2021.godine kako je i propisalo ministarstvo prosvete sem u izdvojenom odeljenju muzičke škole u Vlasotincu, saopšteno je na današnjem sastanku gradonačelnika Leskovca sa direktorima osnovnih i srednjih škola.
Učenici od prvog do četvrtog razreda imaće svakodnevnu nastavu u školi, u manjim grupama, dok će stariji osnovci nastavu pohađati naizmenično, neposredno i na daljinu, takođe u manjim grupama. Nastava u srednjim školama, takođe će se odvijati kao i na početku školske godine, u septembru 2020. godine, a to znači da će srednjoškolci jednu nedelju ići u školu, a potom jednu nedelju učiti na daljinu, saopšteno je na današnjem sastanku. U planu su i aktivnosti za upis u srednje škole i polatanje male mature.
Uvideli koliko su uslovi rada važni, da su za kvalitetnu nastavu u 21. veku moderna oprema, savremeni kabineti, obučenost osoblja i informatička pismenost presudni. Do sada smo u energetsku sanaciju školskih objekata uložili 250 miliona dinara, više od dva miliona evra. U uređenje i izgradnju fiskulturnih sala, sportskih hala i terena do sada je uloženo preko 200 miliona dinara. U poboljšanje uslova školovanja saniranjem krovova, sanitarnih čvorova, grejanja, dvorišta, ograda do sada je uloženo preko 82 miliona dinara, kazao je gradonačelnik, nakon prikazivanja filma o ulaganjima u ovu veoma bitnu oblast, i najavio buduće investicije.
Na podršci obrazovnim ustanoviama su se zahvalili i predsednici Aktiva srednjih i osnovnih škola i direktorka Gimnazije i OŠ Milutin Smiljković u Vinarcu Dragana Cvetanović i Dejan Cakić.
Pored redovne isplate putnih troškova za zaposlene u vaspitno-obrazovnim ustanovama, iz budžeta grada se uredno svake godine isplaćuju jubilarne nagrade za prosvetne radnike. S tim u vezi danas je izvršena uplata iz budžeta grada Leskovca za zaposlene u osnovnom i srednjem obrazovanju za jubilarne nagrade i to 12,9 miliona dinara za zaposlene u osnovnom obrazovanju i 7,7 miliona dinara za zaposlene u srednjem obrazovanju.