DruštvoVesti

SEDNICA SKUPŠTINE GRAD 31.MARTA

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojeni su izveštaji o radu javnih i javno-komunalnih preduzeća i ustanova kulture koji  će se naći pred odbornicima na zasedanju Skupštine grada koje je predvidjeno za 31.mart.

Gradonačelnik Goran Cvetanović je saopštio da je Jedinstvena Srbija pristupila vladajućoj koaliciji i da će imati svog čoveka na mestu direktora Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju.

Gradsko veće je usvojilo predlog odluke o donošenju plana detaljne regulacije na prostoru sanitarne zaštite deponije Željkovac, o dopuni plana generalne regulacije za deo građevinskog bloka u Njegoševoj , i za delove nekategorisanih puteva  i paniranog nekategorisanog puta Drćevac-Donja Lokošnica, kao i predlog odluke o promceni rizika od katastrofa  grada Leskovca.

Usvojeni su izveštaji o radu u prošloj godini JP Urbanizam i izgradnja i JKP Vodovod. Opšta je ocena da je prethodna godina bila teška zbog pandemije korona virusa koja se odrazila na poslovanje ali je rezultat ipak pozitivan. Ono što je kako je kazao direktor Vodovoda Staniša Ristić problematično su višemesečna bolovanja radnika koja treba ispitati za šta se obratio i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Data je saglasanost na izveštaj o radu i finansijskom poslovanju JKP Komunalac i raspodeli finansijske dobiti kao i JKP Toplana.

JKP Grdelica može da se pohvali da su izmirena sva dugovanja prema radnicima i visokom naplatom svojih usluga.

I JP Dom je uspelo da izmiri dobar deo dugovanja zakupaca od preko 7 miliona dinara, a plaćene su i obaveze prema poveriocima.

Sa velikim poteškoćama su se suočili GAS i  Pijaca tokom protekle godine, ali zahvaljujući podršci lokalne samouprave mnogo toga je prevaziđeno, istakli su direrktori ovih javnih preduzeća. Većnici su dali saglasnost na izveštaje o radu prevoznika na teritoriji grada Leskovca

Preduzeće PWW se suočilo sa gubitkom prošle godine.

Godina za nama je bila bolja za Metroparkking Jug koji ima dobitak od preko 9 miliona dinara.

Ustanove kulture čiji su izveštaji o radu usvojeni poput Narodnog pozorišta, LKC, Istorijskog arhiva, Narodnog muzeja, Narodne biblioteke su uspele da ostvare veliki deo planiranih aktivnosti iako mnoge online i dobiju brojna priznanja.

Usvojen je i izveštaj o radu Centra za stručno usavršavanje u obrazovanju koji će nakon ulaska Jedinstvene Srbije u vladajuću koaliciju dobiti novog direktora dok se gradonačelnik zahvalio na dosadašnjim rezultatima Emini Jovanović koja je podnela ostavku na mesto direktora ove ustanove.

Gradski većnici su usvojili izveštaje o radu Centra za socijalni rad, Ustanove za odrasle i starije, TOL na današnjoj sednici.

Sednica Skupštine grada Leskovca je predviđena za 31.mart.