SportVesti

SLOGA U SRPSKOJ LIGI NAREDNE SEZONE

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović sa saradnicima je posetio Fudbalski klub Sloga koji se trenutno takmiči u Zoni Jug i zauzima prvo mesto na tabeli sa 15 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu ekipu. Fudbalere leskovačke Sloge naredne godine očekuje takmičenje u Srpskoj ligi.
Za uspeh leskovačke Sloge koja postoji od 1945.godine od velike je važnosti po rečima predsednika kluba Aleksandra Đorđevića podrška grada Leskovca, što je potvrdio i fudbaler koji je postigao dobre rezultate u inostranstvu Lazar Ranđelović. Gradonačelniku je ovom prilikom uručen dres kluba.
Gradonačelnik Goran Cvetanović je istakao da lokalna samouprava sve više ulaže u sport što daje rezultate. Naredne godine je planirano da izdvajanje za sport bude preko 100 miliona dinara
Sloga je osvojila Kup Jablaničkog okruga, a nakon toga igrala finale kupa Regiona Istočne Srbije, što je najveći uspeh u istoriji kluba u kup takmičenjima.
U seniorskoj ekipi Sloga ima 25 registrovanih fudbalera i trenera sa UEFA B licencom koji radi sa njima. Pored seniorske ekipe klub ima i omladinsku školu. U sklopu omladinske škole postoje selekcije kadeta, pionira, petlića i cicibana. Trenutno u školi ima oko stotinak dece sa kojom radi pet trenera, fakultetski obrazovanih i sa potrebnim fudbalskim licencama. Iz fudbalske škole kluba ponikao je veliki broj fudbalera sa impozantnim karijerama, čak i inostranim. U ovom trenutku u omladinskim školama mnogih Superligaša kao što su Radnički Niš, Voždovac, Crvena Zvezda… za loptom jure deca koja su prve krake napravila na Sloginom igralištu.
Bitno je i da ovaj klub ima glavni i dva manja terena sa veštačkom i prirodnom travom i baloh salu na raspolaganju .