DruštvoVesti

SREDSTVIMA EU REKONSTRUISAN DNEVNI CENTAR SUNCE U LEBANU

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini je nakon sastanka sa predsednikom opštine Lebane Ivanom Bogdanovićem i njegovim saradnicima obišao Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ koji je rekonstruisan uz podršku Evropske unije sredstvima u visini 180 hiljada dolara.
Sredstvima u visini 180 hiljada dolara Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ je dograđen i opremljen nameštajem i svim neophodnim elementima za boravak dece i omladine i rad u skladu sa standardima.
„Za kratak vremenski period rekonstruisan je objekat koji je namenjen za decu sa smetnjama u razvoju, a sledeće naše obaveze su obezbeđivanje licenci za rad kako bi objekat bio stavljen u funkciju i služio nameni“ istakao je je predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović izražavajući zahvalnost Delegaciji EU na podršci.

Kvalitet jedne zajednice se ogleda u tome kako se odnosi prema najosetljivim kategorijama stanovništva, ocenio je šef odeljenja za saradnju Delegacije EU sa Srbijom Nikola Bertolini nakon obilaska Dvnevnog centra Sunce i poređenja sa prethodnim stanjem u kome me boravilo 13 dece sa smetnjama u razvoju.

Dnevni centar za decu sa smetnjama u razvoju „Sunce“ će obezbediti pružanje socijalnih usluga i adekvatne uslove za boravak dece i mladih korisnika, najverovatnije će krenuti sa radom do novembra ove godine, a moći će i da primi veći broj korisnika nego do sada.